| IT-Infrastructuur | Netwerken | Storage | Monitoring |

Oplossingen voor netwerken met big data

Met ons portfolio is D&MS ook een betrouwbare partner met oplossingen voor veeleisende netwerken in werkomgevingen. In deze situaties zien wij een al langer bestaande en groeiende behoefte om content makkelijker en sneller te transporteren. Die groei is er onder andere doordat opdrachtgevers beeld en geluid real time, live en soms ook via streaming applicaties aan de gebruiker, bewerker of consument willen aanbieden. Merkt u ook dat uw gebruikers zelf willen beslissen welke data en media zij bekijken? Met zeggenschap over waar, wanneer en met welk apparaat zij dat willen doen? De huidige technische mogelijkheden faciliteren die wens voor de volle 100%, mét behoud van optimale beeld- en geluidkwaliteit.

Succesvolle samenwerking met Extreme en Brocade

Deze marktwens vullen wij volledig en professioneel in op basis van een samenwerking met Brocade en Extreme. Deze partners leveren producten die beeld en geluid over een IP netwerk transporteren. Zonder dat er voorafgaand aan het transport kwaliteitsverlies optreedt door bijvoorbeeld compressie. Daarbij spreekt het voor zich dat wij samen met u goed beoordelen wanneer het introduceren van dergelijke netwerkcomponenten kwaliteitswinst oplevert die opweegt tegen de investering. Uw voordeel? Wij combineren voor u de hoogwaardige producten van onze partners met de kennis die D&MS als erkend system integrator in huis heeft. Door het uitvoeren van veel projecten in de mediawereld, beschikken wij over de expertise om u van dienst te zijn op IT-gebied met de kennis uit de beeld- en geluidwereld. Hierdoor profiteert u van onze kennis over de workflow en procedures van het opslaan, transporteren, bewerken en beschikbaar stellen van content. De gebruikersbeleving bij uw doelgroep krijgt hierdoor een enorm positieve impuls.

Netwerk afstemmen op specifieke behoeften

De behoefte van gebruikers van uw (big) data verandert voortdurend. Steeds vaker maken zij gebruik van verschillende apparaten en applicaties. Zij willen zelf ‘in control’ zijn wanneer en waar zij de data willen zien of bewerken. Als u dit uw doelgroep wilt bieden, weet u dat het steeds vaker gaat om zeer omvangrijke en complexe data. Denk aan beeld en geluid in hoge resoluties. Voor de maximale beleving van uw gebruikers is het belangrijk om uw netwerk af te stemmen op hun specifieke behoeften. De oplossing die D&MS u hierbij biedt, borgt een optimale dienstverlening. De convergentietijd loopt hierbij bewezen terug naar 0 seconde en hitless upgraden is geen enkel probleem. De architectuur van de hardware maakt het mogelijk om een complete non-blocking infrastructuur te ontwerpen. Uiteraard op hoge snelheid en met behoud van kwaliteit. Een absolute must op het gebied van beeld en geluid en andere wensen op het gebied van big data.

Vlekkeloos datatransport

Als het datatransport door uw netwerk niet vlekkeloos verloopt, ondervinden uw gebruikers daar last van. Haperende beelden, lange up- en download tijden en bufferende systemen leveren steeds langere wachttijden op. Typische kenmerken van een netwerk dat niet is afgestemd op de veranderende behoeften van gebruikers. De oplossing van D&MS maakt hieraan een einde. Door de inzet van de producten van Brocade is uw netwerk volledig geschikt voor het probleemloos transporteren van grote en complexe hoeveelheden data. Brocade’s ervaring op het gebied van mediatoepassingen stelt hen in staat om dit transport zonder hard- en softwareblokkades uit te voeren. De transportsnelheid neemt toe. Eveneens stijgt de beschikbaarheid en kwaliteit van het netwerk door upgrades die tijdens het gebruik van het systeem uitvoerbaar zijn. Door de vakkundige implementatie van deze oplossing door het expertteam van D&MS is uw datanetwerk volledig klaar voor de toekomst.

Veiligheid en betrouwbaarheid

De veiligheid en betrouwbaarheid van (big) data vraagt om de implementatie en handhaving van bewezen operationele procedures. Om deze veiligheid en betrouwbaarheid te kunnen aantonen, is het noodzakelijk om gegevens te verzamelen, te bewerken en te toetsen. U krijgt hiermee de mogelijkheid duidelijkheid te scheppen over wanneer en onder welke omstandigheden u data beschikbaar stelt aan uw gebruikers. Goed gedefinieerd en gedegen gedistribueerd beveiligingsbeleid garandeert een toenemende datacontrole en dus dataveiligheid. Een gerust gevoel voor zowel uw medewerkers als de beheerders en eigenaren van uw data.

Het belang van schaalbaarheid

De behoefte van gebruikers van netwerken verandert snel. De beschikbaarheid van grote hoeveelheden data (big data), bijvoorbeeld hoge resolutie beeldmateriaal, stelt voortdurend strengere eisen aan de verschillende kenmerken van dat netwerk. Uw IT-organisatie moet in staat zijn om veel meer data te transporteren over het netwerk. Vaak ook met een behoefte aan veel hogere transportsnelheden. Terwijl u tegelijkertijd ook eisen stelt aan kostenreductie en de veiligheid en betrouwbaarheid van de data. In deze nieuwe realiteit wilt u zowel de communicatie tussen servers onderling, servers en data centers als tussen servers, datacenters en klanten en gebruikers mogelijk maken. Zodat uw gebruikers alle mogelijke applicaties ook daadwerkelijk kunnen gebruiken. En zij eveneens alle beschikbare data kunnen zien en bewerken. Ongeacht of er heel veel gebruikers ineens zijn of als die aantallen veranderen. De schaalbaarheid van de geboden oplossing is daarbij cruciaal. Zowel om uw eerdere investeringen te beschermen als uw huidige investeringen te optimaliseren.