Skip to main content

Tijdelijke huisvesting Tweede Kamer gereed

De verbouwing van het voormalige ministeriegebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag tot tijdelijke huisvesting voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal is gereed.

D&MS was, in partnership met Kinly en Arbor Media, onderdeel van een team, dat de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer ontwierp. Wij realiseerden de complete AV-installatie, inclusief een high-end AV netwerk, volledige gebaseerd op IP, en de mogelijkheid tot registratie en distributie van diverse video- en audiosignalen. Ook was D&MS verantwoordelijk voor de totale systeem integratie en projectmanagement van het AV-project. 

Vanwege noodzakelijk onderhoud kan er op het Binnenhof gedurende ruim 5 jaar niet gewerkt worden. Daarom was er een tijdelijk onderkomen nodig waar de Tweede Kamer veilig en ongestoord kan werken.

De volgende voorzieningen zijn onder andere beschikbaar in het tijdelijk onderkomen: een nieuwe bezoekersentree, de Statenpassage (centrale hal), meerdere commissiezalen, een plenaire zaal met publieke tribune, een restaurant, kantoorruimtes en een multimediaruimte.