Case – E-sports ruimte Grafisch Lyceum Rotterdam

Klantnaam

Grafisch Lyceum Rotterdam

Categorie

Entertainment

Oplevering

2021

Project Esports Space

De Esports Space is de nieuwste state-of-the-art faciliteit van het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR), dé vakinstelling in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. Het GLR integreert de wereld van competitief gamen op verschillende manieren in het onderwijs. Daarnaast draagt het project ook bij aan het verder ontwikkelen van esports in Nederland om zodoende een plekje in te nemen tussen de beste esportslanden ter wereld.

“Met de samenwerking met D&MS hebben we de vrijheid die we nodig hebben om ook onze eigen ideeën kwijt te kunnen. Het is belangrijk om projecten als deze te realiseren met betrouwbare partners die de technologie en terminologie snappen van waar we naartoe willen. En die partner hebben we met D&MS absoluut gevonden.”

Jeroen den Dunnen – Hoofd Media, Entertainment & Technologie GLR

Impressies

Impressie van de Esports ruimte

  Impressie van de regiekamer

   Impressie van de Studio Kamer

    Impressie van de shoutcaster booth

     Impressie van de Central Appliance Room & Editorial Desk

      Uitdaging

      DE NIEUWSTE TECHNIEKEN OP HET GEBIED VAN ESPORTS, ALLEMAAL IN ÉÉN RUIMTE

      De Esports Space is de nieuwste state-of-the-art faciliteit van het GLR. Het is een hypermoderne ruimte waar studenten worden opgeleid voor het werk in de dynamische esports-wereld. De Esports Space is ingericht met hoogwaardige gamecomputers met player cams, PTZ camera’s, 4K-regieruimte en shoutcaster booth. De multifunctionele en eveneens hoogwaardige ruimte backstage is geschikt voor gastenontvangst, interviews en werkplekken. Naast onderwijs wordt de Esports Space ook ingezet als een echte esports-arena waar toernooien en andere activiteiten plaatsvinden.

      • Samenbrengen van de meest hightech apparatuur voor de allerbeste ervaring.

      • Ruimtes inrichten voor educatieve en prestatie doeleinden

      • Turn-key opleveren van een state-of-the-art ruimte

      • Gebruiksvriendelijke systemen voor docent en student

      Oplossing

      De modernste en best uitgeruste onderwijsfaciliteit op het gebied van AV-Design

      Maatwerk is het centrale woord in deze oplossing. Samen met partner KB|MF is er een oplossing uitgedacht waarbij techniek en meubilair bij elkaar gebracht zijn in een ergonomische en toekomstbestendige oplossing. De lesruimtes en faciliteiten zijn op maat gemaakt voor de verschillende onderwijsbehoeftes en door een simpele ‘druk op de knop’ wordt alles ingesteld.

      Met deze oplossing blijft het GLR in staat om technologische ontwikkelingen te implementeren in de onderwijsomgeving. Deze vrijheid ziet het GLR terug in alle ruimtes die betrokken zijn bij deze afdeling.

      Resultaten

      STATE-OF-THE-ART EDUCATIEVE FACILITEIT

      Het resultaat is er een om trots op te zijn. Op dit moment is het GLR de modernste en best uitgeruste onderwijsfaciliteit op het gebied van Esports. In deze state-of-the-art ruimte kunnen de studenten opgeleid  worden tot professionals die in de opkomende esports-branche aan de slag kunnen.

      • 24 hoogwaardige HP OMEN Gaming computers. De PC’s zijn uitgerust met de Nvidia Geforce RTX 3080 videokaarten, waterkoeling, razendsnelle Logitech G randapparatuur, OMEN Gaming monitoren met 165Hz, 1ms, QHD resolutie, Nvidia G-sync en een POV camera

      • 4K regieruimte: Dankzij de nieuwste technieken voor lichtaansturing, digital signage en een volwaardige 4K regie op basis van AV-netwerktechnologie (Tricaster TC2 Elite, Lawo Powercore & Vistool), kan er zowel een aantrekkelijke esports experience als een hoogwaardig mediaproduct vervaardigd worden.

      • Backstage: De apparatuur in deze ruimte wordt aangestuurd via Atlona: via een tablet met een aantal presets kun je de ruimte naar eigen wens configureren. De ambiance van de ruimte wordt gecreëerd door de Nanoleaves die aan de wanden zijn bevestigd. De Aperture-lampen aan het plafond hebben een wijde range aan kleuren en zijn afzonderlijk instelbaar voor optimale belichting en sfeer bij interviews en andere mediaproducties.

      • Shoutcaster Booth: De glazen geluidsdichte ruimte is voorzien van twee hoogwaardige HP OMEN Gaming computers, vier 4K monitoren, Logitech-randapparatuur en twee point-of-view camera’s. Door middel van het intercomsysteem staat de shoutcaster booth in directe verbinding met de regie, scheidsrechters en organisatoren.

      Over dit project is begin 2022 ook een artikel verschenen in AV & Stage.

      Overzicht van technische specificaties

      • HP OMEN Gaming pc’s inc. NIVDIA RTX-3080 videokaarten
      • Newtek’s Tricaster 2 Elite
      • Magewell’s Pro Convert 4K Plus Encoders
      • Lawo’s Powercore
      • Atlona Omnistream AVoIP Platform inc. SurgeX power-management platform

      Overzicht van technische specificaties

      • Summit X460-G2
      • Newtek’s NDI5
      • Epiphan Pearl 2 Rackmount
      • Atlona Velocity Gateway + Touch Panel
      • Atlona Opus Matrix
      • Vistool

      Betrokken Partners

       Benieuwd wat D&MS voor jouw
       (onderwijs)instelling kan betekenen?

       We denken graag met je mee

       Utrecht
       Texasdreef 3
       3565 CL Utrecht

       Wijchen – Steal IT
       Bijsterhuizen 30-09
       6604 LP Wijchen


       +31 (0)85 049 5800

       Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

       © 2020 D&MS | Webdesign: Dix Design