Skip to main content

Densitron stelt D&MS aan als reseller voor de Benelux

Densitron, wereldleider in innovatieve Human Machine Interaction (HMI) en displaytechnologie, heeft een nieuwe reseller voor de Benelux aangekondigd.

Digital & Media Solutions (D&MS), gevestigd in Utrecht, heeft een uitstekende staat van dienst als broadcast system integrator en vertegenwoordigd ook toonaangevende professionele merken, waaronder Grass Valley en Yamaha.

In de afgelopen jaren zijn oplossingen van Densitron, met name het Intelligent Display System (IDS), gebruikt in een groot aantal D&MS-projecten bij nationale en regionale omroepen in Nederland. Met deze formele reseller-overeenkomst, zal D&MS zich gaan concentreren op het vergroten van het profiel van IDS in de broadcast sector, evenals in andere potentiële marktgebieden zoals theaters, bioscopen, overheidsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Reuben Such, Global Business Director van Densitron IDS, zegt dat de relatie met D&MS in de loop van de tijd op natuurlijke wijze is geëvolueerd: “We hadden wat projecten met hen gedaan op het Media Park in Hilversum en ze hadden al meerdere keren aangegeven te willen helpen bij de ontwikkelingen en groei van IDS in de Benelux. Bovendien hebben ze in hun gevarieerde portfolio van mediaprojecten altijd de nadruk gelegd op het identificeren van ‘producten die het leven gemakkelijker maken’ – een beschrijving die perfect bij IDS past.”

Nu D&MS het voortouw neemt in de wederverkoop van de Benelux, wordt verwacht dat het schaalbare en modulaire IDS toegepast zal worden in meerdere markten in de regio, waaronder pro-AV, broadcast en corporate AV. IDS is een uiterst flexibele besturingsoplossing die eenvoudige integratie en configuratie biedt. Dit betekent dat het een groot potentieel heeft dat verder gaat dan de traditionele broadcast, bijvoorbeeld in rechtszalen en overheidsgebouwen.

Jan Derksen, Managing Director van D&MS, bevestigt de intentie van het bedrijf om het IDS-platform in meerdere markten te ondersteunen. “Nu steeds meer bedrijven in de broadcast een flexibele besturingsoplossing nodig hebben, verwachten we een toenemende vraag naar IDS. Vooral in broadcastcenters, OB-faciliteiten en remote-productie verwachten we veel mogelijkheden”, zegt hij. 

“Daarnaast kijken we er naar uit om IDS ook in andere markten te introduceren, gezien de toepassingen en potentie dat IDS biedt. 

Meer informatie over Densitron en IDS is te vinden op hun website: https://www.densitron.com/