Skip to main content

GLR ON TOUR VOOR TECHNIEKONDERWIJS

Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) gaat in 2021 met een multifunctionele ‘techniekwagen’ vol innovatieve snufjes touren langs basisscholen en vo-scholen in de regio. Doel is om leerlingen al in een vroeg stadium enthousiast te maken over technische opleidingen. De techniekwagen is een van de onderdelen van de landelijke campagne Sterk Techniek Onderwijs. Op woensdag 9 december heeft het GLR een handtekening gezet onder een contract met Digital & Media Solutions. Dit bedrijf gaat de (technische) inrichting van de wagen verzorgen. Naar verwachting is de wagen vanaf mei ‘on the road’.

De techniekwagen wordt ingericht met de nieuwste technieken uit de wereld van media & entertainment, zoals augmented reality, videomapping, AV-techniek en green screen-projectie. De leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs maken in de bus spelenderwijs kennis met deze technieken. Daarnaast worden er lesboxen ontwikkeld die bij de scholenbezoeken worden ingezet. Hierin zitten opdrachten waarmee de leerlingen meer inzicht krijgen in technische beroepen.

Sterk Techniek Onderwijs

De overheid wil kinderen vanaf het basisonderwijs al kennis meegeven over techniek en het onderwijs. Om de technieksector in een positief daglicht te zetten, heeft de overheid geld beschikbaar gesteld voor vo-scholen. Het Grafisch Lyceum Rotterdam is een van de scholen die deelneemt in het programma Sterk Techniek Onderwijs. Samen met andere scholen in Rotterdam Noord gaat het GLR het techniekonderwijs in de regio op de kaart  zetten. In Rotterdam Noord komen in totaal vijf verschillende ‘state of the art’ techniekcentra, waaronder de techniekwagen van het GLR, waar leerlingen kennis kunnen maken met technische beroepen en opleidingen. Hier worden lessen en workshops gegeven. Daarnaast is er een algemeen coördinatiepunt in Rotterdam Noord die alle scholen vertegenwoordigt.