Skip to main content

NAB 2024 Highlights

Ross Carbonite Code

De Carbonite Code is een baanbrekende, software-based productieswitcher, speciaal gebouwd voor NDI-workflows. De productiekracht van Ross Video’s Carbonite-assortiment gecombineerd met de efficiëntie en low-latency van NDI-videotransporttechnologie, maakt het een unieke toevoeging voor live producties.  

Meer info: https://www.rossvideo.com/live-production/production-switchers/carbonite-code/ 

LAWO Home Apps

Server-Based Processing on Demand

De drie bestaande pijlers van HOME – Connectivity, Security en Management – worden uitgebreid met een vierde tak – Processing – die jouw organisatie toekomstbestendig maakt en deze voorziet van een opvallende hoeveelheid wendbaarheid en flexibiliteit.

Naast het nieuwe ‘Processed’-element van HOME heeft Lawo vier apps voor videoverwerking en één app voor audioverwerking uitgebracht. 

Download de brochure: https://denms.nl/wp-content/uploads/Lawo_HOME_Apps_EN.pdf

Of lees meer op de website van LAWO: https://lawo.com/products/home-solution-apps/ 

Arkona IP Gateway

Arkona BLADE//runner bestaat uit software en hardware voor live-producties, met een breed scala aan tools. Ontworpen met een zeer flexibele en modulaire kern waardoor bronnen en functies on-the-fly kunnen worden aangemaakt en verwijderd. BLADE//runner is bestuurbaar via een open API en via NMOS IS-04/-05 en is ontworpen voor moderne broadcast faciliteiten, waar flexibiliteit en schaalbaarheid essentieel zijn.

Download brochure software: https://denms.nl/wp-content/uploads/BLADErunner-Software-Data-Sheet.pdf

Download brochure hardware: https://denms.nl/wp-content/uploads/BLADErunner-Hardware-Data-Sheet.pdf

Manifold MULTIVIEWER 

Manifold Multiviewer is een multiviewerservice voor liveproductie die gebruikmaakt van onze unieke Distributed Multi-viewer (DMV)-technologie die maximaal 512 PIP’s per source van elke bron (inclusief UHD) mogelijk maakt met niet meer dan 1 frame/field delay van input tot output. De lay-outs kunnen eenvoudig worden gemaakt in de veelzijdige CLOUD-webinterface.

De veelzijdige MULTIVIEWER-service genereert een 3G- of UHD-mozaïek als een 2110-20-stream die vervolgens beschikbaar is als een nieuwe bron in het cluster.

Meer info: https://manifoldtech.tv/ 

GV AMPP

Grass Valley’s AMPP is het SaaS live productie- en distributieplatform dat de mediamakers van vandaag in staat stelt om op efficiëntere wijze meer content te creëren. 

AMPP is een SaaS-platform dat is ontworpen om efficiënte en flexibele mediaproductie workflows mogelijk te maken voor het creëren, beheren en distribueren van live content. De technologie is ontworpen om omroepen, content creators en mediabedrijven te voorzien van een krachtig, schaalbaar en veilig platform om meer content te creëren en aan meer kanalen te leveren.

Meer info: https://www.grassvalley.com/ampp/ampp-saas-solution/ 

EVS Neuron View

Neuron is al jarenlang een betrouwbare en veelgebruikte oplossing voor alle IP- en SDI-processingsbehoeften. 

De “modulaire glue” voor alle audio- en videoverwerkingsvereisten in IP- en SDI-omgeving. 

Neuron View is een flexibele, low-latency en energiezuinige multiviewer, speciaal ontworpen om de behoeften van live productieteams te ondersteunen. Eén View-kaart ondersteunt twee UHD-uitgangen of maximaal acht Full HD-uitgangen in een volledig aanpasbare lay-out. 

Meer info: https://denms.nl/wp-content/uploads/Neuron-VIEW_PD_0.pdf

Blackmagic – IP 

Het hing al even in de lucht, maar ook Blackmagic Design zet vol in op SMPTE-2110! Ze hebben een breed assortiment SMPTE-2110 IP-videoproducten, waaronder converters, videomonitors, audiomonitors en zelfs camera’s. Alle modellen voldoen aan de SMPTE ST-2110-standaard voor IP-video, inclusief PTP-klokken en zelfs NMOS-ondersteuning.

Meer info: https://www.blackmagicdesign.com/products/blackmagic2110ipconverter 

Forecast Consoles

Al meer dan 40 jaar ontwerpt en produceert Forecast Consoles desks en technisch meubilair voor een brede doelgroep. Door jarenlang ervaring hebben de engineers van Forecast unieke oplossingen en designs op de markt weten te brengen. Onder andere Ross Video maakt gebruikt van deze desks op hun stand tijdens NAB en IBC. 

Meer info: https://www.forecastconsoles.com/broadcast/