Skip to main content

Broadcast Magazine: De week van Alex Vermeulen

Alex Vermeulen deelde in het Broadcast Magazine zijn ervaringen bij D&MS via een serie gastcolumns:

Maandag – Tweede paasdag = muziekdag

Wie is Alex Vermeulen? In mijn eerste column neem ik je kort mee in wie ik ben en waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Mijn agenda is de komende tijd aardig vol met de mooie projecten bij D&MS en de optredens die gepland staan. 

Dinsdag – Wat doe je eigenlijk voor werk? 

Waar moet je beginnen als je die vraag krijgt? Het is in ieder geval niet alleen de apparaten op papier zetten, er lijntjes tussen trekken en dan zeggen ‘Het is IP dus alles praat met elkaar’. Broadcast Engineering is een vak dat je niet op school leert. Het is tekenen, uitproberen, uitzoeken, klanten overtuigen, workshops en trainingen volgen en ga zo maar door. Als Broadcast Engineer zorg ik dat alles duidelijk is voor ons en voor de klant. 

Woensdag – Interne Samenwerkingen

Afgelopen woensdag stond in het teken van intern overleg met het engineers team. Iedere collega heeft zijn eigen kennisset en het is erg belangrijk voor ons om dit met elkaar te delen. De verschillende studio’s van de NOS zijn een mooi voorbeeld waar we intern goed samenwerken om tot het beste resultaat te komen. 

Donderdag – Wiremen en Emma TV

Donderdag stond in het teken van een checkup bij de Wiremen die bezig zijn met de 32 camera OB van en daarna door het drukke verkeer naar het Amsterdam UMC waar ik als vrijwilliger voor Emma TV werk. Emma TV is voor velen en mij een passie. De mogelijkheid om met mijn kennis iets neer te zetten waarmee we de kinderen even kunnen laten vergeten dat ze ziek zijn. Al is het maar voor even. 

Vrijdag – Blijven leren en innoveren

Als Solution Architect mag je nieuwe dingen verzinnen. Van complete projecten tot aan een specifiek onderdeel in een groter project. Product- en systeemkennis zijn hierin belangrijk. Daarom zit ik vaak samen met sales in overleg over de wensen en behoeften van klanten. Ook volg ik de ontwikkelingen in de markt zodat we de klanten op de best mogelijke manier kunnen helpen. 

De hele columns van Alex teruglezen? Kijk dan snel op: https://www.broadcastmagazine.nl/the-week-of/wiremen-en-emma-tv/